
شهروندی ترکیه از نظر جهانی در جایگاه خوبی قرار دارد. قدرت پاسپورت ترکیه در رده 34 جهان قرار دارد. این بدان معناست که دارندگان پاسپورت ترکیه میتوانند به بیش از 118 کشور جهان بدون ویزا سفر کنند.
ترکیه به دلیل داشتن اقتصاد قوی، بازار کار جهانی خوب و دانشگاههای معتبر، یکی از مقاصد مهاجرت محبوب است. افرادی که شهروندی ترکیه را دریافت میکنند، میتوانند از مزایای این کشور بهرهمند شوند.
امکان زندگی، کار، و تحصیل در ترکیه و دسترسی به بیش از 118 کشور بدون ویزا بخشی از مزیتهای شهروندی ترکیه است.
در این مطلب به شرایط کامل اخذ شهروندی ترکیه میپردازیم. توجه داشته باشید که قوانین مهاجرت و شهروندی ممکن است به مرور زمان تغییر کنند. بنابراین مهم است که در زمان اقدام، قوانین را مجددا بررسی کنید.
(آخرین بروز رسانی این مطلب: ژانویه 2024)
بسته به روشی که انتخاب میکنید مراحل اخذ شهروندی متفاوت است. شرایط و امکانات خود را بررسی کنید و روش مناسب با خود را انتخاب کنید. اولین قدم در اخذ شهروندی ترکیه، انتخاب روشی است که به وسیله آن میتوانید شهروندی ترکیه را دریافت کنید. در صورتی که واجد شرایط دریافت اخذ شهروندی هستید، در خواست خود را باید به صورت کتبی به اداره مهاجرت محل سکونت خود در ترکیه ارسال کنید. در این درخواست باید اطلاعات شخصی خود، شرایط اخذ شهروندی را که واجد آن هستید، و مدارک مورد نیاز را ذکر کنید. در ادامه مراحل کلی را مرور میکنیم.
ترکیه یکی از کشورهایی است که امکان اخذ شهروندی از طریق سرمایهگذاری را برای اتباع خارجی فراهم کرده است. این برنامه سرمایهگذاری در سال 2017 راهاندازی شد و از آن زمان تاکنون مورد استقبال بسیاری از اتباع خارجی قرار گرفته است. برای اینکه از طریق سرمایهگذاری در ترکیه شهروند این کشور شوید، باید حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشید:
برای سرمایهگذاری در املاک و مستغلات ترکیه، باید مبلغ حداقل 400.000 دلار آمریکا در یک ملک مسکونی یا تجاری در این کشور سرمایهگذاری کنید. ملک خریداریشده باید حداقل سه سال در اختیار شما باشد.
برای سرمایهگذاری ثابت در ترکیه، باید مبلغ حداقل 500.000 دلار آمریکا در یک شرکت ترکیهای یا راهاندازی یک سرمایهگذاری تجاری جدید سرمایهگذاری کنید.
برای سپردهگذاری بانکی در ترکیه، باید مبلغ حداقل 500.000 دلار آمریکا به مدت حداقل سه سال در یک بانک ترکیهای سپردهگذاری کنید.
ترکیه به افراد خارجی اجازه میدهد تا با اقامت طولانی مدت در این کشور، شهروندی ترکیه را دریافت کنند. این نوع اقامت، به افراد خارجی این امکان را میدهد تا به طور دائم در ترکیه زندگی کنند، کار کنند، تحصیل کنند و از مزایای شهروندی ترکیه برخوردار شوند.
برای اینکه از طریق این روش، شهروند ترکیه شوید، باید شرایط زیر را داشته باشید:
کودکانی که در ترکیه از پدر و مادر شهروند ترکیه متولد میشوند، به طور خودکار شهروند ترکیه محسوب میشوند. این بدان معناست که آنها از همان حقوق و مزایای شهروندان ترکیه برخوردار هستند، از جمله حق زندگی، کار، تحصیل، و سفر در ترکیه.
برای دریافت شهروندی ترکیه از طریق تولد، هیچ مرحله خاصی وجود ندارد. والدین کودک باید مدارک زیر را به اداره مهاجرت ترکیه ارائه دهند:
افراد زیر واجد شرایط دریافت شهروندی ترکیه از طریق اصل و نسب ترک هستند:
افرادی که یکی از والدین، پدربزرگ و مادربزرگ، یا حتی اجداد آنها، شهروند ترکیه بوده است.
افرادی که میتوانند اصل و نسب ترک خود را از طریق اسناد رسمی، مانند شناسنامه، سوابق خانوادگی، یا سایر مدارک، ثابت کنند.
فراد زیر واجد شرایط دریافت شهروندی ترکیه از طریق ازدواج هستند:
در برخی موارد، افرادی که خدمات استثنایی به ترکیه در زمینههای مختلف مانند فرهنگ، علم، ورزش یا اقتصاد ارائه دادهاند، ممکن است واجد شرایط شهروندی این کشور باشند. این خدمات باید به طور قابل توجهی به ترکیه کمک کرده باشند و از اهمیت ملی برخوردار باشند.
شرایط واجد شرایط بودن
برای اینکه از طریق این روش، شهروند ترکیه شوید، باید شرایط زیر را داشته باشید:
کودکانی که توسط شهروندان ترکیه به فرزندخواندگی گرفته میشوند، به طور خودکار شهروندی ترکیه را کسب میکنند. این بدان معناست که آنها از همان حقوق و مزایای شهروندان ترکیه برخوردار هستند، از جمله حق زندگی، کار، تحصیل، و سفر در ترکیه.
شرایط اخذ شهروندی از طریق فرزند خواندگی
برای اینکه از این روش، شهروند ترکیه شوید، باید شرایط زیر را داشته باشید:
در این مطلب با روشهای مختلف اخذ شهروندی ترکیه آشنا شدیم. با این حال انتخاب روش مناسب برای اخذ شهروندی یا تابعیت ترکیه، به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله شرایط شخصی و مالی متقاضی و هدف متقاضی از اخذ شهروندی ترکیه و مشاوره با یک وکیل متخصص در امور شهروندی ترکیه، میتواند به متقاضیان کمک کند تا روش مناسب برای اخذ شهروندی ترکیه را انتخاب کنند و مراحل درخواست را به درستی طی کنند.
© تمامی حقوق برای لینکین ترکیه محفوظ است. ۱۳۹۹ – ۱۴۰۳